Bliv strammet op med en personlig træner

marts 9, 2015 James Sundhed

En personlig træner er en fantastisk hjælp for dig som ønsker at blive strammet op – hvilket unægtelig er målet for rigtig mange. Men på trods af at mange ønsker at blive strammet op, så er det svært helt at definere, hvad det egentlig betyder – og det er lige netop hvad jeg vil forsøge at belyse i denne artikel.

Hvad er opstramning?

Lad mig starte med at slå fast, at hele begrebet ”opstramning” er et lidt diffust begreb som er svært at definere. Dertil kommer at mange mener noget forskelligt, når de taler om at blive strammet op – hvorfor det kan være en anelse besværligt at definere.

Derfor vil denne artikel også på sin vis være et udtryk for min opfattelse af, hvad det betyder at blive strammet op. Jeg er dog meget overbevist om, at jeg deler min opfattelse med langt de fleste andre.

Men lad mig starte med at sige, at opstramning er en blanding af at sænke ens fedtprocent samt øge ens muskelmasse. Det er nemlig disse to ting som tilsammen får dig til at se mere ”stram” ud.

Hvad skal jeg gøre for at blive strammet op?

Da det som sagt er en lavere fedtprocent samt øget muskelmasse som får dig til at se stram ud, er det naturligvis disse to ting, du skal fokusere på. Endvidere er det vigtigt, at du fokuserer på det område, som du har mest behov for at forbedre.

Det vil altså sige, at hvis din fedtprocent er relativ høj, så bør du fokusere på at sænke den. Er din fedtprocent omvendt lav, men din muskelmasse ringe – ja så bør du forsøge at få større muskler, hvis du ønsker at blive strammet op.

Og hvordan gør jeg så det?

Hvis du skal sænke din fedtprocent, så gøres dette ved at kombinere to ting: et højere aktivitetsniveau samt et lavere indtag af kalorier. Sagt med andre ord, så skal du spise mindre og bevæge dig mere. Formålet med at sænke ens fedtprocent er at opnå et mere markeret udseende, hvilket medvirker til at du ser mere stram ud. Du kan læse mere omkring hvordan du bliver markeret i denne artikel.

Er det omvendt din muskelmasse du skal forøge, så gør du dette ved korrekt planlagt træning, samt en øgning i dit indtag af kalorier (og muligvis også protein).

Hvis du ønsker at få det hele gjort korrekt, og få hjælp til at blive strammet op, så er den mest effektive vej at få hjælp af en kompetent personlig træner. Her kan du med fordel gå ind på www.fitproject.dk og gratis modtage tilbud fra dygtige personlige trænere, og herefter vælge den som passer dig bedst.

Tager det lang tid at blive strammet op?

Jeg hører meget ofte fra folk som ønsker at blive strammet op, at de gerne vil blive det så hurtigt som muligt. Og det er sådan set også helt forståeligt, men man skal også bare acceptere, at det nogle gange kan tage tid at opnå resultater.

Hvor lang tid du skal forvente at bruge på at blive strammet, kommer naturligvis an på hvor langt du er fra dit mål samt hvor ambitiøst dit mål i det hele taget er.

Men gør dig selv den tjeneste at lade være med at forvente, at du når dit mål på nogle få dage, for det kommer helt simpelt ikke til at ske. Glæd dig i stedet over din fremgang fra uge til uge – og så skal du nok ende med at nå dit mål.

One Response to “Bliv strammet op med en personlig træner”

  • Anna siger:

    Der er en helt utrolig stor tilfredsstillelse ved at komme i god form. Og alle os som ikke er det drømmer jævnligt om at komme i form (igen) :-)

    Ingen tvivl om, at det for mange af os drejer sig om at få gang i noget fysisk aktivitet. Det er jo ofte det, som halter i en travl hverdag


Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by WordPress and HQ Premium Themes.