Fra mår til husmår

januar 29, 2018 Oliver Diverse

Det er ikke så ofte, man får uventede gæster. Og skal man byde dem på kaffe ?  Tjah, det kommer jo helt an på, hvem der kommer og hvornår.  Nu f.eks. har jeg de sidste par måneder haft en dundren og gadagong på loftet.

Først troede jeg, at det var indbrud, så jeg blev trygt liggende i sengen med mine sølvfisk og væggelus.  Ikke fordi det var så hyggeligt, men fordi jeg var bange for at gå op på loftet med al den larm.

Men efter et stykke tid, så gik den ikke længere.  Ingen nattesøvn i flere uger på grund af støj var ulideligt. Da jeg kom op på min loft, kunne jeg se at isoleringen var revet helt i stykker. Derudover stod der en fælde, som den tidligere ejer må have stillet derop.  Så jeg var åbenbart ikke den første, der havde haft uventet besøg.

Min gode Kollega Finn er ekspert i alle skadedyr.  Som ham inviterede jeg på kaffe, selvfølgelig.  Han kunne lynhurtigt se, at det var en mår på loftet. Og hvordan får man så sådan en fætter ud, spurgte jeg ham.  Hvis du vil fange den husmår i en fælde, så skal finde den helt rigtige lokkemad.

Det kan være æg, men de er også glade for kirsebær, fik han mig forklaret.  Men den er fredet, så det er ikke altid en god ide med fældefangst.  Der findes nogle rigtige dygtige mennesker, der har specialiseret sig i husmårbekæmpelse.  De smider noget ud på dit loft, så den ikke kan holde ud at være der længere efter en dags tid.  Det skulle efter sigende være helt uden gift.

En hurtig søgning på Bing gav mig den rigtige træffer.  Skadedyrsbekæmpelse i Jylland kunne komme fra dag til dag også selvom jeg ringede lidt før kl. 2200.  En sød pige kom ud og smed en masse pulver ud, og der  gik godt nok ikke mange timer, inden der for alvor kom en spektakel af den anden verden.

Ud af mit udhæng – med hvepsebo – og det hele fløj den ( tidligere ) logerende mår med unger.  Den løb over stok og sten og mod ,min nye naboer.  Jeg tænkte i mit stille sind, at de kunne få fornøjelsen af dette utøj. Jeg kan ikke lide dem, de kommer fra København.  Ikke en stille jyde som mig, der er født og opvokset i Århus kommune.


Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by WordPress and HQ Premium Themes.