Østens magi inde og ude

april 22, 2013 Lise FamilieFritid

Bonsai træer er yderst fascinerende. Disse miniaturer træer, der er nøjagtige kopier af store træer, så små og skrøbelige og alligevel så fulde af liv!

Det er en ældgammel tradition, der stammer fra Østen. I den vestlige verden forbindes denne fantastiske form for dyrkning især med Japan, men man mener faktisk, at den oprindelig kommer fra Kina. Der kendes bonsai træer, der er helt op til 400 år gamle, alderen i sig selv er jo fuldstændig fascinerende. Tænk, hvis de kunne fortælle historier om alt det, der har oplevet igennem deres liv!

Fra Kina stammer også spillet ”Mahjong” (Køb Mahjong her). Et spil, der i disse år opleves en stigende interesse for. Spillet er et spil for 4 personer og kan beskrives som en blanding mellem kortspillet ”500” og domino. Man har 144 brikker og 2 terninger. Brikkerne lægges op i bestemt mønster på bordet, hvorefter spillet kan gå i gang.

04-mah-jong-aaben

Ligesom i Rummikub og ”500” skal man ved hjælp af sine brikker lave kombinationer, som giver forskellige point alt efter hvilken kombination man laver.

Et spil, hvor man bliver dygtigere, jo mere man spiller det. På dette punkt minder det meget om  skak og bridge. Her vil den dygtige i den lange løb vinde flest gange, men spillet rummer alligevel så mange elementer af tilfælgihed, at en knap så rutineret spiller også sagtens kan deltage og have en chance for at vinde.

Et sjovt og yderst fascinerende spil, der samtidig i brikkernes figurer rummer en del af Østens mystik – en mystik, som også traditionen omkring bonsai rummer.

One Response to “Østens magi inde og ude”

  • Steen Jensen siger:

    Jeg synes også de små bonzai træer er fantastisk flotte og fascinerende. Men jeg ejer simpelthen ikke den tålmodighed, som skal til at passe sådan nogle planter. Så jeg må nøjes med at kigge misundeligt på andres træer.


Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by WordPress and HQ Premium Themes.